מעט מדי שעות שינה, או במקרים מסוימים עודף שינה, הם המצבים העיקריים הגורמים להתקפי מיגרנות ליליות אצל חלק מהאנשים.
האופן המדויק בו שינה שאינה איכותית משפיעה על התקף מיגרנה, עדיין בגדר תעלומה בעולם המדע. אך קיימות שיטות להקל על התקף מיגרנה בלילה. כך תתחילו.
צעדים בהם ניתן לנקוט כדי למנוע התקף מיגרנה בלילה
הפתרונות זמינים, ומחקרים שבוצעו על ידי מומחי כאב ראש נוספים, מצאו את הטיפולים האפשריים. באחד המחקרים, 43 נשים שסבלו ממיגרנות, למדו כיצד לשפר את הרגלי השינה שלהן. בקבוצת הנשים שהצליחו לשפר את הרגלי השינה השליליים שלהן, כל הנשים חוו ירידה בתדירות התקפי המיגרנה במהלך הלילה, עד שהצליחו לעבור תקופות ארוכות ללא מיגרנות. הקפדה על הצעדים הבאים מאפשרת שינה איכותית המונעת התקפי מיגרנות בלילה.
להרגיע את התודעה – תרגילים מנטאליים מרגיעים את התודעה ומונעים התקף מיגרנה בלילה. עם הכניסה למיטה, מומלץ לבחור בזיכרון רחוק ואהוב, ולעיין בו כאילו היה סרט אילם המוצג במוח. תרגיל זה מסייע להאטת גלי המוח, אשר תומך בשינה. יש להימנע מצפייה בטלוויזיה או אפילו קריאה במיטה.
פוחדים ללכת לישון? אם הדאגה לגבי המיגרנות מונעת מנוחה, מומלץ להתייעץ עם נוירולוג. גישה הנקראת טיפול התנהגותי קוגניטיבי יכולה לסייע בלמידת אימוץ חשיבה והתנהגות בריאים יותר הקשורים למיגרנות.
לוח זמנים קבוע לשינה – יש להקציב שמונה שעות לשינה בלילה, ולהתעורר בזמן קבוע במהלך כל השבוע. יש להימנע משינה בשעה מוקדמת יותר, שכן צעד זה רק יגרום לנדודי שינה, המאפשרים התקף מיגרנה. לוח זמנים קבוע לשינה מבטיח שהשינה תהיה עמוקה, יציבה, ונעימה יותר.
רגיעה – ניתן ללמוד מספר שיטות להירדמות, גם במהלך התקף מיגרנה. כך למשל, מומלץ להקפיד על קירור החדר, כיבוי האורות, הרחקת מחשבים מסביבת המיטה ותרגול שיטות הרפיה.
נוחות – במהלך התקף מיגרנה בלילה, חלק מהאנשים מוצאים שהצבת חבילות קרות על הראש מסייעת להם לישון, בעוד שאחרים מעדיפים חבילות קרות. מומלץ לנסות את השיטה המסייעת באופן אישי.
תרופות מיגרנה – לאחר נטילת התרופות לעצירת התקף מיגרנה, יש לשכב בחדר חשוך ושקט. במהלך השינה, התרופה מתחילה לפעול, כך שעם היקיצה, התחושה משתפרת באופן משמעותי.
אופן השימוש בתרופות – יש להתייעץ עם הרופא לגבי התרופות המשמשות לטיפול במיגרנה ובמצבים אחרים. יתכן שחלק מהתרופות גורמות לנדודי שינה ואינן מאפשרות שינה רגועה. במקרים אלו, יש לקחת את התרופות בבוקר, על מנת לסייע בהגבלת השפעתן על השינה.
שינה איכותית ללא הסתמכות על תרופות היא האפשרות הטובה ביותר. לכן מומלץ לשפר את הרגלי השינה כצעד ראשון למניעת התקף מיגרנה בלילה, ואם עדיין לא ניתן לשפר את הרגלי השינה, מומלץ להתייעץ עם הרופא.