מיגרנה שנגרמת בשל תקופות מעבר ושינויי עונות

בחירת טיפול מיגרנה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה!

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

שינויים עונתיים כגורמים למיגרנהמיגרנה מופיעה לאחר חשיפה לטריגרים שונים, ותקופות מעבר ושינויי עונות יכולים לגרום להתקפי מיגרנה. תקופות אלה קשורות בעיקר לשינויים בסדר היום ולחשיפה לאור השמש, אשר מגבירים את הסיכוי להופעת התקף מיגרנה.

בנוסף, ייתכן וקיים קשר בין תגובות אלרגיות האופייניות לעונות המעבר ובין הסיכון לפתח התקפים של מיגרנה.

מה קורה בשינויי העונות אשר גורם למיגרנה?

בשינויי העונות מופיעים שינויים רבים, בעיקר מבחינה התנהגותית אשר יכולים להגדיל את הסיכון להתפתחות התקפי מיגרנה. שינויים אלה כוללים בעיקר:

חשיפה לאור השמש

חשיפה לכמות אור גדולה יכולה בהחלט לעורר התקפי מיגרנה, ושינויי העונות אשר מתבטאים בין היתר בהארכת שעות האור יכולים בהחלט להוות טריגרים למיגרנה.

אמנם בארץ ההבדלים בין החורף לקיץ אינם קיצוניים, אך במדינות אחרות, ובמיוחד במדינות בהן יש הבדל גדול בין שעות האור בחורף ובקיץ (כמו סקנדינביה) אנשים רבים סובלים מהמיגרנה בזמן שינויי העונות.

שינויים בשעות השינה גורמים למיגרנה

השינויים באור ובמזג האוויר גורמים לשינויים בשעות השינה, אשר ידועים כגורמים למיגרנה. כידוע, מיגרנה יכולה להתפתח לאור שינה מרובה מדי או שינה מועטה מדי ועל כן חילופי העונות הם תקופה "קלאסית" להתפתחות מיגרנה.

לדוגמא, במעבר בין החורף לקיץ, החיים הופכים לפעילים יותר ושעות השינה פוחתות ויכול להתפתח כתוצאה התקף מיגרנה. לעומת זאת, במעבר בין הקיץ לחורף ישנים יותר בשל מזג האוויר הקר והאפור, ועל כן יכולה להתפתח מיגרנה על רקע עודף שעות שינה.

שינויים בהרגלי חיים

מלבד שעות השינה, כתוצאה משינויי העונות משתנים ההרגלים הכלליים כמו התזונה, הפעילות הגופנית, סדר היום וכולי. באנשים הסובלים ממיגרנה, שינויים כאלה יכולים בהחלט לעורר התקף, ועל כן שינויי העונות מעלים את הסיכון להתפתחות התקף מיגרנה.

האם קיים קשר בין אלרגיה למיגרנות?

באופן כללי, אלרגנים אשר גורמים לתגובות האלרגיות המוכרות (כמו נזלת, דמעת, גרד וכולי) אינם ידועים כגורמים למיגרנה. אמנם ידוע שחשיפה לסוגי מזון שונים כמו שוקולד, מונוסודיום גלוטומט או גבינות מסוגים שונים אכן יכול לעורר מיגרנה, חשיפה לאלרגנים הקיימים באוויר בזמן חילופי העונות לא הוכח כגורם להתקפי המיגרנה.

עם זאת, מכיוון שהתגובה האלרגית המופיעה בחילופי העונות גורמת לעירור הגוף, ייתכן מאוד שהיא גורמת להורדת "סף המיגרנה". כלומר, בתקופה זו של השנה, האנשים הסובלים מאלרגיה סובלים מגוף בו כל המערכות ערות מאוד בשל התגובה האלרגית, ועל כן מפתחים את המיגרנות בצורה קלה יותר.

מלבד זאת, בחלק מהמקרים ניתן להתבלבל בין מיגרנה לבין כאבים בסינוסים, אשר יכולים להופיע בחילופי העונות בשל תגובה אלרגית ונזלת מרובה. במקרים כאלה, חשוב להגיע אל הרופא ולבצע את האבחנה על מנת לטפל בכאב בצורה המתאימה.

התמודדות עם שינויי העונות אצל הסובלים ממיגרנה

אנשים הסובלים ממיגרנה מכירים בדרך כלל את הטריגרים המעוררים אצלם את ההתקף, ויודעים כיצד להימנע מהם. במקרים של שינויי עונות, חשוב מאוד להקפיד לשמור על אורח חיים מסודר ולא לשנות בצורה קיצונית את סדר היום בשל שינוי העונה. לדוגמא, רצוי להקפיד לישון אותה כמות שעות, לא לדלג על ארוחות ולהשתמש במשקפי שמש כאשר יוצאים החוצה בקיץ.

בנוסף, אצל אנשים הסובלים מאלרגיה עונתית מומלץ לסגור את החלונות בשעות הערב, להימנע מלהסתובב בחוץ יותר מדי ולהשתמש בתכשירים אנטי אלרגיים במקרי הצורך. בסופו של דבר, רוב האנשים מסתגלים לשינויי העונות מהר מאוד, ותוך מספר שבועות מתרגלים לעונה החדשה ומפסיקים לסבול מהתקפי המיגרנה הקשורים אליה.

מיגרנה בעקבות מחסור בויטמינים

המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה

המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון מיגרנה, כל מה שרציתם לדעת על מיגרנה במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים
דילוג לתוכן