מיגרנה וכאבי ראש: הגורמים

בחירת טיפול מיגרנה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה!

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

גורמים למיגרנהמיגרנה גורמת לכאב ראש פועם וחד צדדי, אשר נחשב לנפוץ יחסית באוכלוסיה. הבנת הגורמים למיגרנה חשובה ביותר על מנת לדעת מהם הטריגרים הגורמים להתפרצותה ואיך ניתן להימנע מהופעת ההתקפים.

הגורמים להתפתחות המיגרנה יכולים להיות גורמים גנטיים, פיזיולוגיים או סביבתיים, ואנשים הסובלים ממיגרנה יכולים להבין את הסיבות לה, ולשנות את אורח החיים שלהם על מנת לצמצם ככל שניתן את כמות ההתקפים וחומרתם.

בנוסף, אנשים רבים שסובלים ממיגרנות מזהים את התסמינים המקדימים להגעה של התקף המיגרנה המתקרב ויודעים להיערך אליו בכדי להפחית את העוצמה של הכאב והסימפטומים שמתווספים אליו.

הגורמים הגופניים למיגרנה

למרות שמיגרנה היא תופעה נפוצה ביותר, אשר מופיעה בכ-15% מהאוכלוסיה, הגורם לה עדין אינו ברור, וקיימות השערות שונות בנוגע לסיבה להופעת המיגרנה (עם או בלי האאורה).

בעבר, ההשערה הרווחת הייתה שהגורם העיקרי למיגרנה הוא הרחבת כלי דם מוחיים, היות ותרופות לכיווץ כלי דם השיגו שיפור משמעותי במצב. למרות שהרחבת כלי הדם וההפרעה בזרימת הדם היא חלק אינטגרלי מהפתופיזיולוגיה של המיגרנה, כיום ידוע שמיגרנה ככל הנראה נגרמת גם על ידי שינויים בגירוי הקורטיקלי המוחי, שגורמים בין היתר להופעת האאורה, מאקטבים את העצב הטריגנמינלי ומביאים לשינוי בזרימת הדם המוחית.

גירוי העצב הטריגמינלי גורם להופעת תהליך דלקתי, אשר מגביר את רגישות קרומי המוח לכאב, וכתוצאה גורם להופעת הכאב. בנוסף, רגישות היתר הנגרמת כתוצאה מהשינוי בגירוי הקורטיקלי גורמת לתסמינים הנוספים של המיגרנה, כמו הרגישות לאור ולקול ולההקאות. מלבד זאת, הפרעה בהולכת החומר סרוטונין במוח משפיעה באופן משמעותי גם כן על הופעת המיגרנה, וככל הנראה קיים קשר בין הפרעה למאזן הסרוטונין לכאבי הראש האופייניים.

כאב הראש שנגרם מחשיפה לטריגרים

כאבי הראש העולים במהלך מיגרנה מופיעים בצורה של התפרצות הגורמת לכאב ראש במשך מספר שעות (עד שלושה ימים) ולאחריה הפוגה. בדרך כלל, מיגרנות נגרמות לאחר חשיפה לטריגר מסוים, אשר גורם בסופו של דבר להופעת כאב הראש האופייני.

טריגרים אלה יכולים להיות בלתי נשלטים כמו היסטוריה משפחתית או שינויים הורמונאליים. עם זאת, במקרים מסוימים ניתן לשלוט בטריגרים ולהימנע מהם במטרה למנוע את התקף המיגרנה, כמו במקרים של מזון, סטרס ושינויים בהרגלי השינה.

שינויים הורמונליים כגורמים למיגרנה בזמן הופעת המחזור החודשי

אחד הגורמים החשובים ביותר להופעת מיגרנה הוא שינויים הורמונליים, אשר מגבירים את הסיכון להתפתחות המיגרנה בזמן המחזור החודשי. נשים רבות סובלות מכאבי ראש במהלך הופעת המחזור, ובחלק מהן מדובר במיגרנה. השינויים ברמת האסטרוגן בגוף, המופיעים כחלק מהמחזור החודשי ידועים כטריגר להופעת מיגרנה, ונשים רבות הסובלות ממיגרנות מדווחות על הופעתן לפני או אחרי קבלת המחזור.

מלבד המחזור החודשי, שינויים הורמונליים מופיעים גם במהלך ההריון, ונשים רבות סובלות ממיגרנות גם בחלקים מסוימים של ההריון.

היסטוריה משפחתית מעלה את הסיכון למיגרנות

אחד הגורמים העיקריים והבלתי נשלטים להופעת מיגרנות הוא היסטוריה משפחתית, ובמקרים רבים בהם בן משפחה קרוב סובל ממיגרנה, הסיכון לפתח מיגרנות עולה.

למעלה מתשעים אחוזים מהסובלים ממיגרנות הם בעלי היסטוריה משפחתית של מיגרנה, וככל הנראה קיים מרכיב גנטי כלשהו אשר מגביר את הסיכון להתפתחות שלה.

שינויים במרכיבי מזון כגורם למיגרנה

אחד הטריגרים המרכזיים להתפתחות מיגרנה הוא המזון, ושינויים בהרגלי המזון יכולים בהחלט לגרום להופעת המיגרנה. מרכיב המזון הנפוץ ביותר אשר יכול לגרום לכך הוא קפאין, ובמקרים רבים מחסור בקפאין או עודף קפאין, יכולים להביא להופעת מיגרנה. מלבד זאת, סוגי מזון נוספים אשר יכולים לעורר מיגרנה הם: אלכוהול, גבינות מסוימות, שוקולד, מונוסודיום גלוטמט ואחרים.

מיגרנות מתרחשות יותר אצל נשים

נשים סובלות ממיגרנות פי שלוש יותר מגברים. למרות שבגיל הילדות והנעורים, מיגרנות מופיעות בשכיחות גבוהה יותר בבנים, באנשים בוגרים המיגרנות מופיעות באופן מובהק יותר בנשים, אשר סובלות מהן בצורה נרחבת יותר. ככל הנראה קיים קשר לשינויים ההורמונליים ולאורח החיים השונים בנשים מאשר בגברים, אך בכל מקרה נשים חשופות למיגרנות יותר.

גורמים נוספים למיגרנה

מלבד הגורמים שצוינו, קיימים גורמים נוספים להופעת המיגרנות:

סטרס – אנשים רבים מתלוננים על הופעת מיגרנות עם קשר ללחץ נפשי, משברים, שינויים באורח החיים וכדומה.

גירוי סנסורי – במקרים מסוימים חשיפה לאור חזק ומרצד, רעשים אדירים או ריחות קשים יכול לגרום להופעת המיגרנה.

שינויים בהרגלי השינה חלק גדול מהאנשים מדווחים על הופעת מיגרנה לאחר מחסור בשעות שינה. לעומתם, קיימים מקרים בהם המיגרנה מופיעה דווקא לאחר עודף שעות שינה, וגורמת למצב המכונה "מיגרנה של שבת בבוקר".

 

 

אולי יעניין אותך גם:

מיגרנות לאחר הליך הפלה: איך מתמודדים איתן בהצלחה?

מיגרנה בעקבות מחסור בויטמינים

המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה

המרכז לטיפול ואבחון מיגרנה מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון מיגרנה, כל מה שרציתם לדעת על מיגרנה במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים
דילוג לתוכן