נרמיג היא תרופה לטיפול בהתקפי מיגרנה, המשתייכת לקבוצת תרופות הנקראות טריפטאנים. לפי הידוע לנו כיום, התסמינים המאפיינים את התקפי המיגרנה, עשויים להתפתח בעקבות התרחבות של כלי דם בראש, המתרחשת באופן זמני.
נרמיג מפחיתה את ההתרחבות של כלי הדם המוחיים וכך מסייעת להקלת הכאבים בזמן ההתקף. כמו כן הפעילות של התרופה מקלה על תסמינים נוספים המופיעים בזמן התקפי מיגרנה כמו רגישות לקול ולאור, בחילות והקאות.
נרמיג: מינון והנחיות טיפול
בכל מקרה שבו המטופל חש שלא הבין כהלכה את ההנחיות שניתנו לו, עליו ליצור קשר עם הרופא לפני התחלת השימוש ולקבל הסבר נוסף.
יש ליטול את התרופה אך ורק לאחר שכאב הראש המיגרנוטי התחיל להתפתח שכן לא מדובר בטיפול מונע. המינון המקובל עבור בני 65-18 עומד על טבלייה אחת של 2.5 מ"ג שיש לבלוע עם מים בשלמותה. כפי שציינו, ההמלצה היא ליטול את התרופה ברגע שבו המטופל חש בהתקף המיגרנה, אך באופן עקרוני ניתן ליטול את התרופה בכל שלב שהוא בהתקף.
אם התסמינים חוזרים, ניתן ליטול טבלייה נוספת תוך ארבע שעות מהטבלייה הראשונה, אלא אם כן המטופל סובל מתפקוד לקוי של הכבד או של הכליות. במקרים הספציפיים הנ"ל, אין לקחת יותר מטבלייה אחת ביממה. כמו כן אין ליטול יותר מזוג טבליות ביממה.
במקרים בהם הטבלייה הראשונה לא הקלה על התסמינים, אין ליטול טבלייה נוספת כל עוד ההתקף ממשיך. התרופה אמורה להתחיל להשפיע תוך שעה אחת עד ארבע שעות מרגע הנטילה ומשך ההשפעה שלה נע בין ארבע לשש שעות.
אינטראקציה עם תרופות אחרות
ישנו מגוון רחב של תרופות שאין ליטול יחד עם נרמיג. אי לכך, על המטופל לדווח לרופא המטפל אם הוא נוטל תרופות שונות באופן קבוע. להלן הסבר קצר על התרופות שאין ליטול בשילוב עם נרמיג:
- אין ליטול תרופות לטיפול במיגרנות המכילות אגוניסט ל-5-HT1 או טריפטאן כלשהו. אם המטופל עושה שימוש בתרופות אלה, עליו להפסיק את הנטילה לכל הפחות 24 שעות לפני הנטילה של נרמיג.
- אין ליטול ארגוטאמין או תרופות דומות דוגמת מתיסרגיד 24 שעות לפני השימוש בנרמיג.
- אין ליטול נוגדי דיכאון ממשפחת ה-SSRIs ונוגדי דיכאון ממשפחת ה-NSNRIs.
- אין ליטול היפריקום במשולב עם נרמיג, בשל העובדה שתרופה זו גורמת להגדלת הסיכון לתופעות לוואי של נרמיג.
איסור השימוש בנמיג בתקופת הריון והנקה
אם המטופלת שאבה חלב בטווח של 24 שעות מנטילת התרופה, עליה להשליך את החלב ולא לתת אותו לתינוק. אם המטופלת מתכוונת להיכנס להיריון או אם היא בהיריון, עליה לדווח על כך לרופא המטפל לפני השימוש בתרופה ויתכן שיומלץ לה לבחור בתרופה אחרת. זאת על אף העובדה שאין כיום ראיה חותכת לכך שהתרופה גורמת למומים בעובר.
נרמיג ומצבים מיוחדים
חשוב לדווח לרופא המטפל על מספר מצבים מיוחדים ובכלל זה אם המטופל מעשן כבד או עושה שימוש בתחליפי ניקוטין, במיוחד אם מדובר באישה לאחר גיל המעבר או בגבר מעל גיל 40. כמו כן יש לדווח לרופא אם קיימת רגישות לתרופות אנטיביוטיות ממשפחת הסולפונאמידים.
בנוסף, יש לדווח לרופא המטפל אם לאחר הנטילה של התרופה המטופל סובל מתחושת לחץ או כאבים בחזה. באופן כללי בכל מקרה שבו המטופל סובל מלחץ חמור בחזה או כאב חמור בחזה ובכל מקרה שבו תופעות אלו אינן חולפות, עליו לפנות ללא דיחוי לקבלת עזרה רפואית.
למי אסור להשתמש בנרמיג?
השימוש בתרופה אסור לאנשים הרגישים לאחד או יותר ממרכיבי התרופה, לאנשים הסובלים מבעיות לבביות כמו תעוקת חזה או אי ספיקת לב (כמו גם מטופלים לאחר התקף לב), לאנשים לאחר אירוע מוחי ולאנשים עם יתר לחץ דם שאינו מאוזן.
כמו כן, התרופה מכילה לקטוז ולכן אנשים הסובלים מאי סבילות ללקטוז, צריכים להיוועץ עם הרופא לפני התחלת השימוש בתרופה. יש לציין כי ישנם אנשים שחשים בנמנום לאחר הנטילה של נרמיג. על מטופלים אלה להימנע מהפעלת מכונות ומנהיגה לאחר הנטילה.
תופעות לוואי המחייבות התייחסות רפואית
בדומה לכל תרופה באשר היא, גם לנרמיג עשויות להיות תופעות לוואי. להלן התופעות שמחייבות התייחסות רפואית:
- שינויים בקצב הלב, דופק מהיר מהרגיל או איטי מהרגיל.
- כאבים המופיעים בצד השמאלי התחתון של הבטן.
- שלשול דמי.
- תגובות אלרגיות כמו צפצופים בנשימה, התעלפות, נפיחות בשפתיים, בפנים או בעפעפיים.
- הפרעות בראייה.
- זרימת דם לקויה לרגליים ולידיים.
אולי יעניין אותך גם: